Haneweg 24 flexwoningen

De woningnood is hoog. Wie snel een woning nodig heeft, vindt moeilijk iets. Of betaalt al gauw de hoofdprijs en zoekt snel verder. Om op korte termijn meer betaalbare woningen te realiseren, plaatsen we aan de Haneweg in Heerde flexwoningen. Toekomstige bewoners mogen hier maximaal 2 jaar blijven wonen.  We gaan ervanuit dat we hiermee weer een aantal woningzoekenden blij kunnen maken!

Wat zijn flexwoningen?

Het gaat om woningen die voor een tijdelijke periode ergens mogen staan. Meestal 10 jaar met een uitloop tot maximaal 15 jaar. Dan moeten de woningen weg van de locatie. Heel veel gemeenten in Nederland proberen zo’n project te realiseren omdat er erg veel mensen op zoek zijn naar woonruimte. Voor flexwoningen gelden andere procedures dan voor gewone nieuwbouwprojecten. Daardoor kunnen ze veel sneller gebouwd worden.

Voor wie worden de woningen gebouwd?

We bouwen de woningen voor mensen die met spoed een woning zoeken. Maar nog niet voldoende inschrijfduur hebben opgebouwd om voor vrijkomende woningen in aanmerking te komen. Bijvoorbeeld jongeren, mensen die hun relatie hebben verbroken maar ook voor iemand die hier werkt maar niet in de buurt woont. De toekomstige bewoners hebben een binding met de gemeente Heerde.

Bijvoorbeeld:

  • Een jongere die eraan toe is op zichzelf te gaan wonen.
    Uw buurjongen?!

  • Iemand die hier in de buurt gaat werken en te ver weg woont om heen en weer te reizen.
    Uw nicht toevallig?

  • Een man of vrouw die door een verbroken relatie dakloos is geworden.
    Iemand uit uw vriendenkring misschien?

Na 2 jaar weer verhuizen

De bedoeling is dat bewoners van een flexwoning aan de Haneweg hier maximaal 2 jaar blijven wonen. Je behoudt je opgebouwde inschrijfduur! Daarmee kun je over een tijdje waarschijnlijk wèl in aanmerking komen voor een ‘gewone’ woning. En dan kunnen wij jouw woning weer verhuren aan iemand die op dat moment dringend een woning nodig heeft.

De inrichting van een flexwoning

Op de vloer ligt al vloerbedekking in een neutrale kleur. De wanden zijn uitgevoerd in houtvezelplaat. Deze mag je niet sausen of behangen. Je mag wel iets ophangen. De keuken is al voorzien van een kookplaat en afzuigkap. Denk bij de inrichting en aanschaf van spullen aan de kringloop, Marktplaats en de weggeefhoek. Hier vind je vaak leuke spullen voor een klein prijsje. Hierdoor kun je met een beperkt budget een gezellige plek voor jezelf maken!

Betrokken bewoners zorgen samen voor een fijne buurt

De woningen worden gebouwd op een plek waar nu nog weiland is. We vinden het belangrijk dat de bewoners er samen een fijne buurt van gaan maken. Dat begint natuurlijk met elkaar ontmoeten. Triada wil hier samen met Opbouwwerk vanuit STIP aan meehelpen.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat het nieuwe buurtje er netjes uit blijft zien. Om hierop toe te zien, zal onze buurtbeheerder regelmatig een kijkje komen nemen.

Planning

De oplevering van de woningen staat gepland voor december 2024. De woningen worden vanaf medio oktober verhuurd.

Huurders behouden opgebouwde inschrijftijd

Die loopt verder op tijdens de periode dat zij in de flexwoning wonen. Daardoor kunnen zij na een paar jaar verhuizen naar een ‘gewone’ huurwoning. De flexwoning komt dan weer beschikbaar voor iemand die dringend op zoek is naar huisvesting!

Op jezelf wonen kost veel geld

Bereid je goed voor. Kijk eens op de website: Persoonlijk Budgetadvies (nibud.nl)

Plattegrond