Wildekampseweg

Drie levensloopgeschikte woningen staan gepland op een mooie locatie aan de Wildekampseweg in Wapenveld. Hier zijn twee jaar terug al de oude woningen gesloopt. Eind 2020 zal deze plek weer een thuis bieden aan nieuwe bewoners.

Rijtje van drie

De nieuwe, duurzame woningen staan in een rijtje van drie. De woningen hebben twee slaapkamers en een badkamer op de verdieping. De rechte trap biedt mogelijkheden voor het plaatsen van een traplift.

Duurzaam

Voor de ontwikkeling van de woningen werkt Triada samen met bouwbedrijf Knol Bouw en Ewoning. Een 'all electric woning' van Ewoning is gasloos, energiezuinig en wekt zelf energie op. Er komt geen aardgasaansluiting; de woningen worden verwarmd met een warmtepomp. Op het dak liggen zonnepanelen. Extra goede isolatie maakt het af. Zo kunnen de energielasten laag blijven. Goed voor het milieu én goed voor de portemonnee.

Bouwmethode

De muren worden opgetrokken uit zeer lichte bouwelementen van geperst ‘piepschuim’. Deze elementen bestaan uit twee lagen isolerend materiaal met een spouw ertussen. De spouw wordt, als de muur is opgetrokken, gevuld met beton. Aan de buitenzijde krijgt de woning een gemetselde muur. Aan de binnenzijde een gewapende stuclaag. De woning oogt daarna traditioneel, maar is dat dus zeker niet. Deze bouwelementen hebben als voordelen een zeer hoge isolatiewaarde en een snelle bouwtijd.

Installatie

In een nieuwe woning is de juiste installatie heel belangrijk. Dat wil zeggen: hoe wordt de woning verwarmd? Er is immers geen gasaansluiting. Voor de woningen op de Wildekampseweg vond Triada de oplossing in een lucht-warmtepomp. Deze pomp van het merk Nilan is redelijk compact.

Het zijn buiten-units die het meeste geluidsoverlast geven. Maar de Nilan heeft geen buiten-unit. De pomp kan voor verwarming én voor koeling zorgen. Dat gebeurt via ventilatiekanalen in de woning. De ventilatie/verwarming geeft geen gevoel van tocht. Bijkomend voordeel is dat de warmtepomp ook zorgt voor ventilatie en de juiste vochtigheidsgraad in huis.

Informatieavond

Voor omwonenden organiseerde Triada op 9 oktober een inloopbijeenkomst. Daar toonden we tekeningen van de nieuwe woningen en gaven onze partners informatie over de vernieuwende bouwmethode en de warmtepompinstallatie.  

Planning

Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden in de eerste helft van 2020. Oplevering volgt dan aan het eind van het jaar. 

Download plattegronden Wildekampseweg en bekijk de video.