Lippenoordweg/Zandkamp

Triada leverde dit voorjaar op de prachtige locatie aan de Lippenoordweg en Zandkamp in Hattem zestig levensloopbestendige nieuwbouwwoningen: vijftig appartementen en tien eengezinswoningen. 

Energiezuinig en toegankelijk

Alle woningen zijn bijzonder energiezuinig. Er is een duurzame, gasloze installatie voor verwarming en warm water.

De toegankelijkheid ligt ook op een hoog niveau. Zodat ook mensen met loopbeperkingen er zonder aanpassingen in kunnen wonen. Winkels en zorgvoorzieningen zijn op korte afstand. Ook de mooie oude binnenstad van Hattem is dichtbij. 

De twee appartementengebouwen hebben 3 woonlagen, in hoogte vergelijkbaar met de omliggende bebouwing. Meerdere kleuren baksteen zorgen voor een levendig gevelbeeld. De 10 grondgebonden woningen zijn verdeeld over 2 rijtjes van 5 woningen aan weerszijden van het project.  

Indeling

Alle 60 woningen hebben 2 slaapkamers. De appartementen op de verdieping zijn toegankelijk via een lift of trappenhuis. Alle appartementen hebben een balkon of terras. De eengezinswoningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De tweede slaapkamer en een bergruimte bevinden zich op de eerste verdieping. Alle eengezinswoningen hebben een tuin. In het middenterrein en in de nabije omgeving zijn parkeerplaatsen aangelegd voor de bewoners.

Herstructurering

Eerder stonden op het terrein tussen de Lippenoordweg, Zandkamp en het Breestuk 68 rijtjeswoningen. 28 ervan zijn in overleg met de huurders succesvol gerenoveerd. De overige 40 woningen zijn gesloopt. Daar zijn nu deze 60 nieuwe woningen voor teruggekomen.