Heerderhof

Aan de Wendakker, op het voormalige Wendhorstterrein in Heerde, ontwikkelt Triada in samenwerking met een aannemer en architect 20 huurappartementen. Het project heeft de naam Heerderhof gekregen.

Op de nieuwbouwlocatie Heerderhof komt een woongebouw met 20 huurappartementen van Triada. Het gaat om 18 appartementen met 2 slaapkamers en 2 appartementen met 1 slaapkamer. Alle appartementen worden straks verhuurd onder de huurtoeslaggrens zodat zij bereikbaar zijn voor onze voornaamste doelgroepen. De omgevingsvergunning is 29 mei 2020 ingediend bij de gemeente Heerde.

Online informatie in plaats van informatiebijeenkomst

In gewone omstandigheden zou Triada in deze fase belangstellenden uitnodigen en het plan presenteren. Dat gaat op dit moment niet. Triada publiceert daarom alle informatie via de website. Mensen kunnen met vragen per email of telefoon terecht bij Triada.

Levensloopbestendig

Triada heeft bij dit project gezorgd voor een hoge mate aan toegankelijkheid. Dat betekent dat deze huurwoningen zeer levensloopbestendig zijn. Bewoners kunnen er langer zelfstandig wonen, ook als zij bijvoorbeeld loopbeperkingen krijgen. Naast het woongebouw en in de nabije omgeving worden parkeerplaatsen aangelegd voor de bewoners.

Indeling

Het woongebouw krijgt 3 woonlagen. Op de begane grond komen 4 appartementen met 3 kamers en 2 met 2 kamers. Aan de achterzijde op de begane grond zijn de inpandige bergingen. Op zowel de 1e als de 2e verdieping komen 7 appartementen met ieder 3 kamers. De appartementen op de verdieping zijn toegankelijk via een lift of trappenhuis en een galerij. Alle appartementen hebben een balkon of terras.

Energie

Daarnaast besteedt Triada altijd veel aandacht aan de energie-installatie. Deze moet zuinig, milieuvriendelijk, robuust en comfortabel zijn. Voor deze appartementen is gekozen voor een lucht-luchtwarmtepomp. De units komen op het dak te staan. Of de installatie wordt uitgebreid met zonnepanelen wordt nog berekend. Vanzelfsprekend krijgen deze nieuwbouwwoningen een zeer goede energie-index.

Planontwikkeling

Het plan is ontwikkeld op basis van het door de gemeente Heerde vastgestelde bestemmingsplan, in samenwerking met het architectenbureau Theo Verburg uit Ede en Schutte Bouw uit Zwolle. Met omwonenden is bij de ontwikkeling en de architectuur veel rekening gehouden. Licht van de galerij schijnt bijvoorbeeld zo min mogelijk naar de omgeving. De zijgevel is verder doorgetrokken om inkijk tegen te gaan. Dakranden zijn opgehoogd om de installatie uit het zicht te onttrekken. De balkons krijgen een aan de onderzijde ondoorzichtige glazen balustrade die bijvoorbeeld bloempotten aan het oog onttrekt. Ook de steenkeuze is aangepast aan de omgeving. Tegelijkertijd met de huurwoningen ontwikkelde projectontwikkelaar Van Wonen 34 koopwoningen in de Heerderhof. Gelijktijdig bouwen heeft als belangrijk voordeel dat de overlast voor omwonenden minder is.

Planning

De omgevingsvergunning is aangevraagd. Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden in september 2020. Oplevering volgt dan in de loop van 2021. Wanneer de verhuur start, publiceert Triada dat nieuws op meerdere plaatsen. Houd de website en de huis-aan-huiskrant in de gaten.