Bloemstraat

Triada laat in de bloemenwijk in Heerde 35 nieuwe sociale huurwoningen bouwen. Aan de Bloemstraat en Rozenstraat maakten 28 woningen daar plaats voor.

Voor jong en oud

Het bouwplan bestaat uit de sloop van 28 sociale duplexhuurwoningen en de nieuwbouw van 35 sociale huurwoningen: 18 levensloopgeschikte woningen en 17 kleine starterswoningen. Alle woningen zijn bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens.

De woningen worden verhuurd in de meest betaalbare huurprijsklasse. In 2020 betekent dat een huurprijs onder of gelijk aan € 619,00 per maand (dit bedrag wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld).

Bij de verhuur van de levensloopgeschikte woningen hebben 55-plussers voorrang. Voor de starterswoningen geldt voorrang voor jongeren t/m 23 jaar.

Aardgasloos, zuinig en groen

De woningen, Bloemstraat 2 t/m 70, worden geheel aardgasloos en krijgen het nieuwste type installatie. Daarmee hebben de nieuwe huurders straks het voordeel van lage woonkosten dankzij een lagere energierekening. 

Naast groen in de zin van duurzaam, is het plan voor de Bloemstraat ook heel groen qua aanplant. Dit gebeurt in de vorm van bomen, plantvakken en hagen en versterkt het tuindorpkarakter van de wijk.

Voortgang

Ondanks problemen met stikstof en PFAS in de bouw is het gelukt om de omgevingsvergunning voor dit project rond te krijgen. We starten rond de zomer van 2020 met de bouw.

Het bestemmingsplan is eind februari 2019 onherroepelijk geworden. Eerder al, eind 2018, zijn alle oude woningen gesloopt en is het terrein gladgemaakt en ingezaaid met gras. Voor omwonenden en belangstellenden werd op 4 september 2018 een informatieavond georganiseerd.