Bloemstraat

Triada laat in de bloemenwijk in Heerde 35 nieuwe sociale huurwoningen bouwen. Aan de Bloemstraat en Rozenstraat maakten 28 woningen daar plaats voor.

Voor jong en oud

Het bouwplan bestaat uit de sloop van 28 sociale duplexhuurwoningen en de nieuwbouw van 35 sociale huurwoningen: 18 levensloopgeschikte woningen en 17 kleine woningen bestemd voor starters en jongeren. De woningen worden alle verhuurd in de meest betaalbare huurprijsklasse. In 2019 betekent dat een huurprijs onder de € 607,46 per maand (dit bedrag wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld).

Aardgasloos en zuinig

De woningen worden geheel aardgasloos en krijgen het nieuwste type installatie. Daarmee hebben de nieuwe huurders straks het voordeel van lage woonkosten dankzij een lagere energierekening. 

Tuindorp

Naast groen in de zin van duurzaam, is het plan voor de Bloemstraat ook heel groen qua aanplant. Dit gebeurt in de vorm van bomen, plantvakken en hagen en versterkt het tuindorpkarakter van de wijk.

Planning

Voor omwonenden en belangstellenden werd op 4 september 2018 een informatieavond georganiseerd. Eind 2018 zijn alle oude woningen gesloopt en is het terrein gladgestreken en ingezaaid met gras. Het bestemmingsplan is eind februari 2019 onherroepelijk geworden. In de loop van 2020 start de bouw van de nieuwe woningen.