Overlast melden

Overlastmelding

U bent huurder van Triada of u woont in de omgeving van huurwoningen van Triada en u ervaart overlast van bijvoorbeeld uw buren. 

Als u overlast heeft van uw buren of andere omwonenden is een goed gesprek meestal de beste oplossing. Samen kunt u het probleem bespreken en proberen tot een oplossing te komen. Op de website Problemen met je buren vindt u veel goede raad over hoe u zo’n gesprek kunt voeren. U kunt daarbij de hulp inroepen van Buurtbemiddeling

Komt u er samen niet uit? Ook niet met Buurtbemiddeling? Dan pas kan Triada uw overlastklacht in behandeling nemen. Vul daarvoor deze melding verder in.

Bent u huurder van Triada?

Gerelateerde vragen

Buurtbemiddeling: wanneer en hoe kan ik hulp krijgen?

Buurtbemiddeling is per gemeente georganiseerd. Hier vindt u uitgebreide informatie. 

De honden van de buren blaffen heel vaak. Wat kan ik doen?

Ga daarover in gesprek met uw buren. Op de website www.problemenmetjeburen.nl vindt u veel goede raad over hoe u zo’n gesprek kunt voeren.

Als u er samen niet uitkomt, vraag dan Buurtbemiddeling om hulp.

Lukt ook dat niet? Meld de overlast dan bij ons. Dit kunt u doen op onze website

Ik ervaar overlast van de woning naast mij die leeg staat. Aan wie geef ik dat door?

U kunt ons bellen of mailen om dit door te geven. Wij kijken dan wat wij eraan kunnen doen.

Ik ervaar overlast van mijn buren. Wat kan ik doen?

  • Ga eerst zelf in gesprek met uw buren. Op de website www.problemenmetjeburen.nl vindt u goede raad over hoe u zo'n gesprek kunt voeren.
  • Komt u er samen niet uit? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling in uw gemeente.
  • Als ook dat niet lukt, dan kunt u de overlast bij ons melden. U kunt dit doen op onze website.

Ik vermoed dat er in de buurt een hennepkwekerij zit. Wat moet ik doen?

Bel met ons op telefoonnummer 0578 - 67 66 66 en de politie op telefoonnummer 0900 - 88 44 als u dit vermoeden hebt. Ga niet zelf op onderzoek uit. De politie werkt in dit soort situaties nauw met ons samen.

Ik woon in een koopwoning. Kan ik overlast van een huurder van jullie melden?

Ga eerst zelf in gesprek met de overlastveroorzaker. Op de website www.problemenmetjeburen.nl vindt u goede raad over hoe u zo’n gesprek kunt voeren. Als u er samen niet uitkomt, kunt u de hulp inroepen van Buurtbemiddeling in uw gemeente. Lukt ook dat niet? Neem dan contact met ons op om uw overlastklacht te bespreken. Afhankelijk van de situatie kijken wij of we u kunnen helpen. 

Ik woon in een straat met huurders en kopers. Ik ervaar overlast van een koper. Wat kan ik doen?

Ga eerst zelf in gesprek met de overlastveroorzaker. Op de website www.problemenmetjeburen.nl vindt u goede raad over hoe u zo’n gesprek kunt voeren. Als u er samen niet uitkomt, kunt u de hulp inroepen van Buurtbemiddeling in uw gemeente. Als ook dat niet lukt, neem dan contact met ons op om uw overlastklacht te bespreken. Afhankelijk van de situatie kijken wij of we u kunnen helpen. 

Waarom mag ik overlast niet anoniem melden?

Een anonieme overlastmelding willen en mogen wij niet gebruiken als bewijsmiddel. Een overlastmelding die binnenkomt, behandelen wij altijd vertrouwelijk. Aan de overlastgever geven wij nooit zonder uw toestemming door wie de melding heeft gedaan. Pas als het tot een rechtszaak komt, voeren wij de overlastmelding als bewijsmiddel aan. Wij vragen daarvoor altijd toestemming aan de melder.

Wanneer beginnen jullie een rechtszaak bij overlast?

Dit is afhankelijk van de situatie. Meestal is dat wanneer de overlast ernstig is en lang aanhoudt. In het uiterste geval vragen wij de rechter om de woning te mogen ontruimen. De huurder wordt dan dakloos. Een rechter wijst een ontruiming op basis van overlast daarom niet zomaar toe. Wij moeten de rechter overtuigen met bewijsmateriaal.

Wat doen jullie na een overlastmelding?

U krijgt van ons direct een ontvangstbevestiging in uw e-mail. Wij onderzoeken uw melding en bellen u als we meer willen weten. Als het nodig is, kijken we op locatie of gaan we in gesprek met uw buren. Daarna nemen wij contact met u op over de uitkomst van ons onderzoek.

Wat doet Triada om een burenruzie op te lossen?

Triada is niet verantwoordelijk voor het oplossen van ruzies tussen buren. Wel wil Triada dat iedereen prettig kan wonen. We willen daarom graag dat buren overlast en ruzie met elkaar oplossen. Lukt het buren samen niet? Dan kan buurtbemiddeling helpen. 

In iedere gemeente is buurtbemiddeling anders geregeld. Wilt u de hulp van buurtbemiddeling? Kijk dan bij uw gemeente: 

Buurtbemiddeling Epe

Buurtbemiddeling Hattem

Buurtbemiddeling Heerde

Lukt het daarna nog steeds niet? Neem dan contact op met Triada. 

Wat gebeurt er als jullie hennepkweek bij een huurder thuis ontdekken?

Als wij hennepkweek ontdekken, vragen wij de huurder om het huurcontract op te zeggen. Doet hij dat niet? Dan vragen wij de rechter om de huurovereenkomst te stoppen. De rechter wijst dit verzoek altijd toe. De kosten voor de rechtszaak en de schade aan de woning zijn voor rekening van de huurder. Ook komt de huurder daarna twee jaar niet in aanmerking voor een andere huurwoning.