Wildekampseweg

Triada wil 10 huurwoningen aan de Wildekampseweg vervangen door nieuwbouw. Het plan is hier 15 huurwoningen terug te bouwen in drie verschillende types: 3 eengezinswoningen, 6 seniorenwoningen en 6 starterswoningen. 

Beginfase

Voordat we gaan bouwen, moet er nog veel gebeuren. De eerste bewoners van de te slopen woningen zijn al verhuisd en met de overige bewoners zijn we in gesprek om alles goed te laten verlopen. Nu informeren we de omgeving. Hierna volgen de aanvraag voor de omgevingsvergunning, de verhuizing van de laatste bewoners, sloop en uiteindelijk nieuwbouw. De verwachting is dat de nieuwe woningen in eind 2025 opgeleverd kunnen worden. 

Nieuwbouw

Met de bouw van drie types woningen helpen we meerdere doelgroepen aan een nieuwe woning.

  • De eengezinswoningen zijn geschikt voor kleine gezinnen. De woningen hebben een woonkamer, keuken en een toilet op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer met een tweede toilet.
  • De seniorenwoningen hebben een woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer met toilet en een apart toilet op de begane grond. De eerste verdieping heeft twee slaapkamers.
  • De starterswoningen hebben een woonkamer, keuken en toilet op de begane grond en een slaapkamer en badkamer op de eerste verdieping. 

Elke woning heeft een berging in de achtertuin grenzend aan het achterpad. Tussen de woningblokken komen twee zogenaamde parkeerkoffers. Hiermee voldoen we aan de parkeernorm van de gemeente. Door toepassing van de juiste materialen en kleuren sluiten de woningen goed aan op de omliggende bebouwing. Het verspringen van het middelste blok geeft een speels effect in het straatbeeld. Groene haagjes langs de voortuinen zorgen voor eenheid. De bomen aan de straat blijven natuurlijk behouden. Ook is er aandacht voor nestmogelijkheden voor beschermde diersoorten.