Renovatiepilot Suikerbrink

De 3 flats met daarin 45 woningen aan de Suikerbrink in Vaassen worden door Triada ingrijpend gerenoveerd.

We maken de flats klaar voor de toekomst

Aan de Suikerbrink in Vaassen staan drie flats van Triada. Elke flat telt 15 woningen. Triada maakt deze woningen klaar voor de toekomst. Daarvoor hebben we eerst 2 proefwoningen afgemaakt. 

De muren worden warm

We passen in de flatwoningen elektrische wandverwarming toe, een primeur in flatrenovatie. De muren worden straks een beetje warm. Deze lage-temperatuurverwarming is energiezuinig en ook heel comfortabel. Samen met ActiveWarmth en aannemer Van der Lei wordt hier gewerkt aan duurzame oplossingen voor de renovatie van deze 45 flatwoningen.  

De flats krijgen een nieuwe plattegrond

De indeling van de flats wordt geheel anders. Voor de nieuwe verwarmingsinstallatie is plek ingeruimd. Er is daarom een slaapkamertje minder. Maar de badkamer is groter geworden. De twee proefwoningen hebben verschillende indelingen. Van de 45 woningen krijgen er 42 de indeling van proefwoning 1, en 3 van proefwoning 2. (Bij dit artikel staan foto's van proefwoning 2.)  U kunt de plattegronden al bekijken. Wijzigingen voorbehouden. 

Eerst asbestsanering, dan de renovatie

In het voorjaar van 2020 (start in maart, afronding in juni) voert Lagemaat in alle flats asbestsanering en sloopwerkzaamheden uit. Het betreft sloopwerk in de appartementen: muurtjes, keuken, leidingwerk, tegelwerk, stucwerk en dergelijke.  

Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond, start de renovatie. Dit is het aantal appartementen in de nieuwe situatie:

  • Er komen per verdieping 4 appartementen met 2 slaapkamers en 1 appartement met 1 slaapkamer. 
  • In totaal in 3 flats: 45 appartementen, waarvan dus straks 36 met 2 slaapkamers en 9 met 1 slaapkamer.  

Gezondheid staat voorop

De Suikerbrink staat al leeg. Lagemaat hoeft in deze tijd van bijzondere corona-maatregelen dus geen rekening te houden met bewoners. En met eigen medewerkers heeft Lagemaat veilige en werkbare afspraken gemaakt. Die vermelden zij op borden bij de keet en op de bouwplaatsen.