Centrum Heerde

Voor het centrum van Heerde staat een mooi plan in de steigers. Met 22 moderne twee- en driekamerappartementen van Triada. De appartementen zijn onderdeel van het plan door Van Wijnen met commerciële ruimte, 53 appartementen en 16 woningen aan de Dorpsstraat, Kerkstraat en op de oude gemeentewerf. Op die laatste plek zijn onze appartementen ingetekend; uitkijkend over het Van Meurspark. Echt in het groene hart van Heerde!

3 types appartementen

Er komen drie types appartementen in verschillende grootten:

  • 6 tweekamerappartementen (type A) met een oppervlakte van ca. 61m2 en 1 slaapkamer 
  • 12 driekamerappartementen (type B) met een oppervlakte van ca. 66m2 en 2 slaapkamers
  • 4 driekamerappartementen (type C) met een oppervlakte van ca. 76m2 en eveneens 2 slaapkamers.

Alle appartementen zijn levensloopgeschikt en hebben een toilet in de badkamer geschikt voor zorg. Daarnaast is er een apart toilet voor bezoekers. Elk appartement krijgt een eigen balkon of terras en in het midden van het gebouw is een binnentuin ingetekend.

De woningen zijn gasvrij; koken gebeurt elektrisch. Warmtepompen (lucht-water) zorgen voor verwarming en warm water. Er worden zonnepanelen geplaatst voor individueel gebruik en voor de algemene ruimtes. De huurprijs van de appartementen geeft mogelijkheid tot huurtoeslag.

Parkeren

In het Van Meurspark geldt een autoverbod. Dat betekent dat er niet direct naast het appartementengebouw geparkeerd kan worden. De parkeerplaatsen komen aan de Kerkstraat (50 tot 75 meter afstand) en de Marktstraat (100 meter afstand). Het is wel mogelijk om personen of zware boodschappen af te zetten via de zijde van het gemeentehuis. Daar kunt u met de auto een klein stukje het fietspad oprijden tot de hoek van het appartementengebouw.

Voor de afvalverzameling komt er een ondergrondse container aan de Kerkstraat.

Lange aanloop

Met de woningbouw en ruimte voor retail en horeca wordt het centrum eindelijk versterkt. Een langgekoesterde wens van de gemeente. In 2016 won ontwikkelaar en aannemer Van Wijnen de ontwerpwedstrijd om te komen tot een goede invulling van het centrum. Jaren van gesprekken met verschillende vastgoedeigenaren en de gemeente leidde uiteindelijk tot de plannen die 8 december 2022 aan het publiek zijn gepresenteerd.

Momenteel wordt het terrein klaargemaakt. De bouw start dit voorjaar. Ruim een jaar later, in juni 2025, volgt dan de oplevering.