Assenrade: verandawoningen Bremen/Hanze

Triada realiseerde in de nieuwste fase van nieuwbouwwijk Assenrade 10 nieuwe huurwoningen. De bouw van deze bijzondere verandawoningen aan de Bremen en Hanze is in december 2015 gestart, gelijk met de bouw van 14 huurwoningen op een andere plek in de wijk. De woningen zijn in de zomer van 2016 opgeleverd.

Levensloopgeschikt

Deze 10 eengezinswoningen zijn levensloopgeschikt en toegankelijk voor een rolstoel. Dat betekent dat de woning zo ingedeeld is dat de bewoner er lang kan blijven wonen, ook wanneer hij of zij slecht ter been is. Er is namelijk een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping bevinden zich nog 2 slaapkamers. De woningen hebben een aangebouwde veranda en liggen speels in het groen. Door het gebruik van zwart hout aan de buitengevel hebben de woningen een stoere 'schuurachtige' uitstraling.

Assenrade

Assenrade is de nieuwste wijk van Hattem. Het ligt aan de noordkant van de stad, tegen het buitengebied en niet ver van de IJssel. De wijk is ruim opgezet en heeft een mooie architectuur die teruggrijpt op het historische stadshart van Hattem. De straatnamen verwijzen naar Hanzesteden.

In 2012 is met de bouw van de wijk gestart. Er komen in de wijk verschillende soorten woningen: vrijstaand, twee-onder-één-kappers, rijtjeswoningen, etc. In totaal worden er 275 woningen gebouwd waarvan 87 huurwoningen van Triada. In de eerste twee fases zijn al 53 huurwoningen opgeleverd. Kijk voor meer informatie ook op www.woneninassenrade.nl. Hier vindt u ook informatie over de koopwoningen in de wijk.