Vacature Medewerker Klantcontact

Triada zoekt een doortastende Medewerker Klantcontact voor 20/36 uur per week.

Wat houdt het werk in?

Als medewerker klantcontact ben jij voor klanten het eerste aanspreekpunt als het gaat om reparatieverzoeken, vragen en klachten. Je beantwoordt vragen over het huren bij Triada, helpt klanten bij het zoeken naar een woning, plant afspraken in voor onze vaklieden en verwerkt alle afspraken en communicatie met de klant correct in het klantvolgsysteem.

Klanten kunnen je bereiken per telefoon, per e-mail en aan de balie. Op een drukke dag spreek je wel 60 klanten. Jij helpt ze graag. Met een glimlach neem je hun vragen aan om ze vervolgens correct af te handelen. Dit doe je zoveel mogelijk zelf. En anders weet je de juiste lijntjes uit zetten bij je collega’s.

Iedere situatie en iedere klant is anders. De diversiteit in de vragen en mensen maakt je werk interessant. Je luistert goed naar de klant om vervolgens een passende oplossing te bieden. Betrouwbare en vriendelijke dienstverlening is belangrijk. Jij neemt daarin je verantwoordelijkheid.

Wat verwachten wij van jou?

Je beschikt minimaal over een mbo-opleiding en je hebt ervaring op een klantcontactpunt (bij voorkeur bij een woningcorporatie). Je staat sterk in je schoenen, bent pro-actief en het is voor jou geen probleem om snel te kunnen schakelen. Je kunt de procedures en regelgeving in begrijpelijk taal uitleggen en je hebt affiniteit met bouwkunde en techniek.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een afwisselende en dynamische functie in een veranderende, informele organisatie met een hoog ambitieniveau. Dit gebeurt op basis van een jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling. De functie is voor 20 tot 36 uur per week (op vrijdagmiddag is het kantoor gesloten). Daarnaast is deze functie ingedeeld in schaal F van de CAO Woondiensten. Ook hebben wij veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en bieden wij goede opleidingsmogelijkheden. Tevens is het mogelijk om een bijdrage te ontvangen voor een aanvullende zorgverzekering en hebben wij flexibele arbeidsvoorwaarden binnen het wooncafetariasysteem.

Kortom, ben jij een enthousiast persoon en ga je doortastend te werk? Vind jij het leuk om mensen te helpen binnen de mogelijkheden die er zijn en ben je bovendien goed in doorvragen? Dan kijken we uit naar jouw sollicitatie!

Wie zijn wij?

Triada is een woningcorporatie met hart voor de klant en een zakelijk oog voor zorgvuldig beheer van het vastgoed. Deze beiden in balans te houden en in te zetten in het belang van huurders en woningzoekenden is wat onze organisatie kenmerkt. Wij werken met een team ervaren professionals aan de best mogelijke dienstverlening voor onze klanten. Ieder van onze circa 70 medewerkers draagt hieraan vanuit zijn eigen specialisme bij.
bekijk voor meer informatie ons ondernemingsplan in twee minuten

Herken jij jezelf in dit profiel en ben je geïnteresseerd?

Corparis verzorgt voor ons de werving & selectie voor de vacature van medewerker klantcontact. Stuur je cv met motivatie naar: m.timmermans@corparis.nl o.v.v. vacature van medewerker KCP / Triada. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mirjam Timmermans, onze recruitment consultant bij Corparis via 06-43034156.