Triada neemt 36 huurwoningen van Mooiland over

Woonstichting Triada neemt op 30 september 2020, 36 huurwoningen in Epe over van woningcorporatie Mooiland. Triada is met ruim 6.500 huurwoningen in Hattem, Heerde en Epe de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en overige betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname. Het gaat om 24 eengezinswoningen aan de Haaksweide en 12 portiek- en etagewoningen aan de Schaepmanstraat in Epe.

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

Harrie van de Ven, directeur-bestuurder Triada, licht de aankoop toe: “We hebben met de verkoop het risico willen uitsluiten dat de woningen verloren gaan voor de sociale volkshuisvesting. Dat is onze motivatie om deze 36 woningen in Epe van Mooiland over te nemen. De nultreden eengezinswoningen en appartementen zijn ook goed in te passen in het bezit van Triada. We heten de huurders van harte welkom als klant bij Triada.”

24 woningen Haaksweide Epe

Huurders kunnen gerust zijn

Zowel Mooiland als Triada realiseren zich dat de huurders even moeten wennen aan het idee van een nieuwe huisbaas. Daarom willen zij dat huurders goed weten wat de verkoop voor hen betekent en bij wie zij met hun vragen terecht kunnen. Eerder ontvingen alle huurders van de betreffende woningen een brief van Mooiland over de verkoop. Triada neemt ongeveer zes weken voor de overdracht met alle huurders persoonlijk contact op. Triada denkt dat de koop zowel voor huurders als voor Triada goed zal uitpakken. De dienstverlening van hun nieuwe verhuurder Triada is nu echt in de buurt. Woningen van Triada kennen een goed onderhoudsniveau. Ook is Triada voor gemeente en sociale en welzijnspartners de aangewezen lokale partner. Triada kan met dit netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk.

Mooiland concentreert zich op kerngebied 

Mooiland is een corporatie met sociale verhuur in het hele land. Maar buiten kerngebied Brabant is het bezit sterk versnipperd. Daarom besloot Mooiland in 2016 om zich geleidelijk terug te trekken uit gebieden die het verst van Brabant af liggen door woningen te verkopen. In 2016 was Mooiland nog in 130 gemeenten actief, nu zijn dat er nog 100.

Overzicht