Langer thuis wonen - in gesprek met Triada

Langer thuis blijven wonen: Hoe denkt u dat straks te gaan doen? En wat verwacht u over 10 of 20 jaar van Triada? In 2040 is ruim 30 procent van de bevolking van Hattem, Heerde en Epe 65 jaar of ouder. Dat gaat dus over alle mensen die nu 45 jaar of ouder zijn. Ouder worden in Nederland ziet er anders uit dan het beeld dat deze 45-plussers nog kennen van hun eigen grootouders. De Huurdersraad en Triada organiseren op 20 november de ‘TriadaTafel’: een pop-up gesprek over dit onderwerp. Voor deze TriadaTafel gaat Triada in gesprek met ongeveer 30 huurders.

Wilt u meepraten?

Bent u huurder van Triada en denkt u over dit onderwerp na? Misschien vanwege uw ouders, of omdat het uw eigen woontoekomst is? Wilt u graag meer weten en meepraten? Geef u dan uiterlijk 6 november op via kcp@triada.nl. Vermeld uw naam en adres. Of bel naar Triada: 0578 – 67 66 66. Wilt u gehaald en thuisgebracht worden? Laat het ons weten en wij organiseren het voor u. 
Wanneer:        20 november van 19:30 tot 21:30 uur. Inloop vanaf 19:15 uur.
Waar:              op het kantoor van Triada

Wat is nou de beste oplossing?

We horen al jaren van de overheid dat we langer thuis moeten blijven wonen. Ook als we ouder zijn en vroeger naar een bejaardenhuis zouden zijn verhuisd. Je weet maar nooit wanneer je afhankelijk wordt van zorg. En waar vind je die dan? Als traplopen een probleem wordt, is het lastig om in een eengezinswoning te blijven wonen.

Het is belangrijk om na te denken over de jaren dat we ouder zijn. Ouderen zijn gemiddeld fitter en we leven langer dan vroeger. Wat is onze woonbehoefte als we ouder worden? En wat is nou de beste oplossing om veilig ouder te worden? En wie moet daarvoor zorgen?

Tegelijkertijd is er niet één oplossing. De één woont zonder grote problemen tot op hoge leeftijd zelfstandig, terwijl de ander juist langere tijd zorg nodig heeft. De één wil graag op tijd verhuizen naar een geschikte woning. De ander wil liefst nooit meer weg waar hij nu woont.

Triada bouwt zo veel mogelijk nieuwe woningen levensloopgeschikt. Dit zijn vaak eengezinswoningen waar vrij makkelijk een traplift in kan. Daarmee kunnen mensen de bovenverdieping blijven gebruiken als zij slecht ter been worden. Triada heeft ook levensloopgeschikte appartementen gebouwd. Maar zoals gezegd: niet iedereen wil verhuizen.

Daarom willen de Huurdersraad en Triada nu graag van huurders zelf horen:

Langer thuis blijven wonen: Hoe denkt u dat straks te gaan doen? En wat verwacht u van Triada?

Overzicht