Flats Suikerbrink Vaassen worden als nieuw

Begin april is Triada gestart met het op hoog niveau renoveren van de 45 appartementen in drie flats aan de Suikerbrink te Vaassen. De flats uit begin jaren 60 zijn straks aardgasloos en krijgen een energielabel A. Bij deze oudere flats een flinke uitdaging. Na de bekendmaking van de renovatie zijn de bewoners allemaal verhuisd naar een passende woning elders in ons bezit.

Van binnen worden de flats grotendeels gesloopt. Uit de flats is de afgelopen maanden al het asbest verwijderd. De woningen worden aardgasloos gemaakt en krijgen 12-volts elektrische wandverwarming. Met de twee proefwoningen heeft Triada, in samenwerking met Van der Leij Vastgoedonderhoud BV uit Apeldoorn, daarmee een primeur in flatrenovatie. De muren worden straks een beetje warm. Deze lage-temperatuurverwarming is energiezuinig en ook heel comfortabel. De verwarming is in elke ruimte individueel te regelen. Het dak van de flats wordt volledig vol gelegd met zonnepanelen voor de elektriciteitsvoorziening. 

De flatwoningen hebben straks een volledige nieuwe plattegrond. De woonkamer wordt vergroot en voorzien van een open keuken. De badkamer wordt verplaatst naar de buitengevel langs de galerij. Van de 45 flatwoningen hebben er straks 36 twee slaapkamers; 9 flatwoningen krijgen 1 slaapkamer.

De verhuur van de gerenoveerde woningen start ruim voor de oplevering. Deze oplevering wordt verwacht rond april 2021.
Meer informatie over dit project vindt u op onze projectpagina

Overzicht