Inkomenscheck

Hebt u de AOW-leeftijd?

Hebt u de AOW-leeftijd?

Verwante vragen

Hoe reageer ik op beschikbare woningen?

Algemeen

Bij elke woning staat een knop 'reageren'. U moet daarvoor wel ingeschreven staan als woningzoekende bij Triada. Ook dat kunt u direct regelen op onze website. 

Meer over dit onderwerp

Ik heb gereageerd op een woning. Op welke plaats ben ik geëindigd?

Algemeen

Als u inlogt bij MijnTriada, ziet u op welke plaats u geëindigd bent.

Meer over dit onderwerp

Kom ik in aanmerking voor flexprijskorting?

Algemeen

U kunt alleen in aanmerking komen als u verhuist naar een woning met flexprijskorting, 55 jaar of ouder bent en huurder van Triada. Bent u geen huurder van Triada, maar wel 55 jaar of ouder? Dan kunt u wel reageren op een flexprijswoning, maar u betaalt dan de geadverteerde prijs.

Passend toewijzen is van toepassing, Dit betekent dat wij al onze sociale huurwoningen moeten verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet past bij de huurprijs. Check of uw inkomen bij de huurprijs past door de Inkomenscheck te doen.

Flexprijs wordt soms ook flexhuur genoemd. De flexibiliteit betreft de prijs. Het huurcontract is gewoon voor onbepaalde tijd.

Meer over dit onderwerp

Ik reageer op een woning op de website en krijg de melding 'Voldoet niet aan voorwaarden'. Hoe komt dat?

Algemeen

De melding ‘Voldoet niet aan voorwaarden' betekent dat uw situatie niet past bij de woning waarop u reageert. 

Wij moeten onze woningen passend toewijzen. Dat betekent dat u alleen kunt reageren op woningen die passen bij uw inkomen. Doe een Inkomenscheck om te kijken welke woningen dat zijn. Wilt u reageren op een woning? Zorg dat uw inkomensgegevens en het aantal meeverhuizende personen goed op uw inschrijving staan. 

Naast het inkomen kijken wij ook naar andere voorwaarden. Bijvoorbeeld of iemand die op een seniorenwoning reageert wel ouder is dan 55 jaar. 

Meer over dit onderwerp

Ik zie een woning leeg staan. Kan ik daar wonen?

Algemeen

Alle woningen die te huur zijn, verhuren wij via deze website. Soms staat een woning wat langer leeg. Dat heeft meestal te maken met onderhoud.

Het kan ook zijn dat wij een woning verkopen. Woningen die wij te koop aanbieden vindt u op de website van Funda en op de website van de plaatselijke makelaars waar wij mee werken. Voor de gemeente Epe is dat De Haan Makelaars in Epe. Voor de gemeenten Hattem en Heerde is dat Moza Makelaardij in Wapenveld. Zij adverteren de woningen ook in de Schaapskooi.

Meer over dit onderwerp

Moet ik iedere dag het woningaanbod op www.triada.nl bekijken?

Algemeen

Iedere dag kunnen er nieuwe woningen op onze website komen te staan. Een woning staat er 3 dagen op. Bent u actief woningzoekende? Dan is het verstandig om regelmatig te kijken of er een geschikte woning tussen staat. Iedere dag kijken is niet nodig, 2 keer per week is voldoende. Wij wijzen gewoonlijk toe op inschrijfduur, niet op wie het eerst reageert.

Meer over dit onderwerp

Wat zijn vrije sector woningen?

Algemeen

Vrije sector woningen zijn er voor huishoudens met een inkomen vanaf € 40.765,- en een huurprijs vanaf € 879,66. Bewoners van deze woningen komen niet in aanmerking voor huurtoeslag.

Meer over dit onderwerp

Ik heb spaargeld/eigen vermogen. Kan ik daardoor reageren op een duurdere huurwoning?

Algemeen

Ja, dat kan vanaf 1 januari 2022.

Wanneer één van de huurders AOW-gerechtigde is, en het verzamelinkomen van het 1-persoonshuishouden is € 23.975,- of € 32.550,- van het 2-persoonshuishouden, dan mag Triada een sociale huurwoning boven de huurprijs van € 650 verhuren. De voorwaarde is dat de huur niet hoger is dan € 879,66 en het vermogen kan worden aangetoond. Voor een 1-persoonshuishouden moet dat minimaal € 120.020 zijn en voor een meerpersoonshuishouden € 151.767.

Dit kunt u aantonen door uw definitieve aanslag, een verkoopcontract of de actuele WOZ waarde. Daar trekt u de openstaande hypotheekschuld vanaf.

Reageert u met vermogen op een dure huurwoning? Zorg dan dat uw verzamelinkomen staat ingesteld op een inkomen van méér dan € 32.550,-. Wij controleren bij de toewijzing uw daadwerkelijke gegevens.

Meer over dit onderwerp

Ik huur een woning van jullie. Wat zijn de gevolgen van passend toewijzen voor mij?

Algemeen

Voor u verandert er niets. Passend toewijzen geldt alleen voor nieuwe verhuringen. Gaat u op zoek naar een andere woning? Dan krijgt u te maken met passend toewijzen. 

Meer over dit onderwerp

Mijn huidige inkomen is (veel) hoger dan wat er op de inkomensverklaring staat. Mag ik nu reageren op een duurdere woning?

Algemeen

Ja, u kunt reageren op duurdere woningen. Zorg ervoor dat uw huidige inkomen juist ingevuld is bij uw persoonlijke gegevens, voordat u reageert op een woning. Wij kunnen de woning toewijzen op basis van het nieuwe, hogere inkomen. Wij vragen u wel aan te tonen, bijvoorbeeld met een loonstrook, dat uw inkomen hoger is. Het inkomen moet dan natuurlijk passend zijn bij de woning waarop u reageert.

Meer over dit onderwerp

Mijn huidige inkomen is (veel) lager dan wat op de inkomensverklaring staat. Mag ik nu reageren op een goedkopere woning?

Algemeen

Ja, u kunt reageren op goedkopere woningen. Zorg - voordat u reageert op een woning - dat uw huidig inkomen juist is ingevuld in uw inschrijving. Wij kunnen de woning toewijzen op basis van het nieuwe, verlaagde inkomen. Wij vragen u wel aan te tonen dat uw inkomen lager is, bijvoorbeeld met een loonstrook. Het inkomen moet dan natuurlijk passen bij de woning waarop u reageert. 

Meer over dit onderwerp

Wanneer moet ik een inkomensverklaring opvragen bij de Belastingdienst?

Algemeen

Als u actief woningzoekende bent, adviseren wij u om de inkomensverklaring alvast aan te vragen. Online een inkomensverklaring opvragen doet u door in te loggen op de website van de Belastingdienst. U kunt deze dan direct uitprinten. Een inkomensverklaring kunt u ook telefonisch opvragen bij de Belastingdienst via 0800 - 05 43. Houd uw burgerservicenummer (BSN) en dat van de personen die met u meeverhuizen bij de hand. De Belastingdienst stuurt de inkomensverklaring binnen vijf dagen naar u op.

Let op: hebt u geen inkomensverklaring? Dan wijzen we u geen woning toe.

Meer over dit onderwerp

Geldt er een maximuminkomen bij een zware zorgindicatie?

Algemeen

Voor mensen met een zware zorgindicatie maakt de Wet een uitzondering. Hebt u een te hoog inkomen maar heeft één van de leden van uw huishouden intensieve zorg nodig? Dan bestaat de kans dat u tóch voor een sociale huurwoning in aanmerking komt.

Meer over dit onderwerp

Wat is een flexprijswoning?

Algemeen

Een flexprijswoning is een woning met een flexibele huurprijs. Wilt u als huurder van Triada verhuizen en bent u 55 jaar of ouder? Dan kunt u reageren op alle flexprijswoningen tot en met € 879,66 kale huur per maand. Ook als uw inkomen daarvoor eigenlijk te laag is. De huur van de oude woning moet dan wel worden opgezegd. Flexprijs wordt namelijk alleen toegepast als de huur van de huidige woning wordt opgezegd. Blijft één persoon achter in de huidige woning, dan geldt er geen flexprijs. Wij verlagen de huur van de woning waarop u hebt gereageerd naar € 650 per maand. Of naar € 697 per maand als uw huishouden uit drie of meer personen bestaat. 

Controleer of u in aanmerking komt bij Check flexprijskorting.

Flexprijs wordt soms ook flexhuur genoemd. De flexibiliteit betreft de prijs. Het huurcontract is gewoon voor onbepaalde tijd. 

Meer over dit onderwerp

Wat doen jullie met mijn reactie op een woning?

Algemeen

Elke woning heeft een uiterste reactiedatum. Na die datum kijken wij welke reacties er zijn binnengekomen. De persoon met de langste inschrijfduur krijgt de woning aangeboden. U krijgt alleen bericht als u dat bent. 

Meer over dit onderwerp

Ik heb op een woning gereageerd en wil nog wat wijzigen in mijn gegevens. Kan dat?

Algemeen

Ja, dat kan. U moet dan uw reactie verwijderen en opnieuw op de woning reageren. Zolang u op tijd reageert, maakt het niet uit of uw reactie als eerste of als laatste binnenkomt. Wij kijken naar inschrijfduur, niet naar reactiesnelheid.

Uitzondering: héél soms staat er bij een woning 'direct te huur'. Dan wijzen wij (voorlopig) toe aan de eerste die reageert. 

Meer over dit onderwerp

Kan ik op de website zien hoeveel mensen er op een woning hebben gereageerd?

Algemeen

Wanneer de reactietermijn is verlopen, kunt u via deze link op onze webiste zien hoeveel reacties erop de woning waren. Maar ook wat de inschrijfduur was van de persoon die de woning aangeboden heeft gekregen. In MijnTriada kunt u zien hoeveelste u bent geworden voor welke woning. 

Meer over dit onderwerp