Flexprijs

Een flexprijswoning is een woning met een flexibele huurprijs, speciaal voor huurders van Triada van 55 jaar en ouder. 

Veel gevraagd over Flexprijs

Wat is een flexprijswoning?

Algemeen

Een flexprijswoning is een woning met een flexibele huurprijs. Wilt u als huurder van Triada verhuizen en bent u 55 jaar of ouder? Dan kunt u reageren op alle flexprijswoningen tot en met € 879,66 kale huur per maand. Ook als uw inkomen daarvoor eigenlijk te laag is. De huur van de oude woning moet dan wel worden opgezegd. Flexprijs wordt namelijk alleen toegepast als de huur van de huidige woning wordt opgezegd. Blijft één persoon achter in de huidige woning, dan geldt er geen flexprijs. Wij verlagen de huur van de woning waarop u hebt gereageerd naar € 647 per maand. Of naar € 693 per maand als uw huishouden uit drie of meer personen bestaat. 

Controleer of u in aanmerking komt bij Check flexprijskorting.

Flexprijs wordt soms ook flexhuur genoemd. De flexibiliteit betreft de prijs. Het huurcontract is gewoon voor onbepaalde tijd. 

Kom ik in aanmerking voor flexprijskorting?

Algemeen

U kunt alleen in aanmerking komen als u verhuist naar een woning met flexprijskorting, 55 jaar of ouder bent en huurder van Triada. Bent u geen huurder van Triada, maar wel 55 jaar of ouder? Dan kunt u wel reageren op een flexprijswoning, maar u betaalt dan de geadverteerde prijs.

Passend toewijzen is van toepassing, Dit betekent dat wij al onze sociale huurwoningen moeten verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet past bij de huurprijs. Check of uw inkomen bij de huurprijs past door de Inkomenscheck te doen.

Flexprijs wordt soms ook flexhuur genoemd. De flexibiliteit betreft de prijs. Het huurcontract is gewoon voor onbepaalde tijd.