Reageren

Bent u op zoek naar een sociale of vrije sector huurwoning van Triada? 

Reageer dan op nieuw woningaanbod op deze website. Hier vindt u dagelijks nieuw aanbod. Om te kunnen reageren hebt u een inschrijving als woningzoekende nodig. Ook dat regelt u op deze website.

Veel gevraagd over Reageren

Hoe reageer ik op beschikbare woningen?

Bij elke woning staat een knop 'reageren'. U moet daarvoor wel ingeschreven staan als woningzoekende bij Triada. Ook dat kunt u direct regelen op onze website. 

Ik heb gereageerd op een woning. Op welke plaats ben ik geëindigd?

Als u inlogt bij MijnTriada, ziet u op welke plaats u geëindigd bent.

Kom ik in aanmerking voor flexprijskorting?

U kunt alleen in aanmerking komen als u verhuist naar een woning met flexprijskorting, 55 jaar of ouder bent en huurder van Triada. Bent u geen huurder van Triada, maar wel 55 jaar of ouder? Dan kunt u wel reageren op een flexprijswoning, maar u betaalt dan de geadverteerde prijs.

Passend toewijzen is van toepassing, Dit betekent dat wij al onze sociale huurwoningen moeten verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet past bij de huurprijs. Check of uw inkomen bij de huurprijs past door de Inkomenscheck te doen.

Flexprijs wordt soms ook flexhuur genoemd. De flexibiliteit betreft de prijs. Het huurcontract is gewoon voor onbepaalde tijd.

Ik reageer op een woning op de website en krijg de melding 'Voldoet niet aan voorwaarden'. Hoe komt dat?

De melding ‘Voldoet niet aan voorwaarden' betekent dat uw situatie niet past bij de woning waarop u reageert. 

Wij moeten onze woningen passend toewijzen. Dat betekent dat u alleen kunt reageren op woningen die passen bij uw inkomen. Doe een Inkomenscheck om te kijken welke woningen dat zijn. Wilt u reageren op een woning? Dan moeten uw inkomensgegevens en het aantal meeverhuizende personen goed op uw inschrijving staan. 

Naast het inkomen kijken wij ook naar andere voorwaarden. Bijvoorbeeld of iemand die op een seniorenwoning reageert wel ouder is dan 55 jaar. 

Ik zie een woning leeg staan. Kan ik daar wonen?

Alle woningen die te huur zijn, verhuren wij via deze website. Soms staat een woning wat langer leeg. Dat heeft meestal te maken met onderhoud.

Het kan ook zijn dat wij een woning verkopen. Woningen die wij te koop aanbieden vindt u op de website van Funda en op de website van de plaatselijke makelaars waar wij mee werken. Voor de gemeente Epe is dat De Haan Makelaars in Epe. Voor de gemeenten Hattem en Heerde is dat Moza Makelaardij in Wapenveld. Zij adverteren de woningen ook in de Schaapskooi.

Moet ik iedere dag het woningaanbod op www.triada.nl bekijken?

Iedere dag kunnen er nieuwe woningen op onze website komen te staan. Een woning staat er 5 dagen op. Bent u actief woningzoekende? Dan is het verstandig om regelmatig te kijken of er een geschikte woning tussen staat. Iedere dag kijken is niet nodig, 2 keer per week is voldoende. Wij wijzen gewoonlijk toe op inschrijfduur, niet op wie het eerst reageert.

Wat zijn vrije sector woningen?

Vrije sector woningen zijn er voor huishoudens met een inkomen vanaf € 40.024,- en een huurprijs vanaf € 752,33. Bewoners van deze woningen komen niet in aanmerking voor huurtoeslag.

Ik heb spaargeld/eigen vermogen. Kan ik daardoor reageren op een duurdere huurwoning?

Nee, dat kan niet. Uw verzamelinkomen is bepalend voor het toewijzen van de woning. Uw eigen vermogen telt niet mee bij het verzamelinkomen.

Ik huur een woning van jullie. Wat zijn de gevolgen van passend toewijzen voor mij?

Voor u verandert er niets. Passend toewijzen geldt alleen voor nieuwe verhuringen. Gaat u op zoek naar een andere woning? Dan krijgt u te maken met passend toewijzen. 

Mijn huidige inkomen is (veel) hoger dan wat er op de inkomensverklaring staat. Mag ik nu reageren op een duurdere woning?

Ja, u kunt reageren op duurdere woningen. Zorg ervoor dat uw huidige inkomen juist ingevuld is bij uw persoonlijke gegevens, voordat u reageert op een woning. Wij kunnen de woning toewijzen op basis van het nieuwe, hogere inkomen. Wij vragen u wel aan te tonen, bijvoorbeeld met een loonstrook, dat uw inkomen hoger is. Het inkomen moet dan natuurlijk passend zijn bij de woning waarop u reageert.

Mijn huidige inkomen is (veel) lager dan wat op de inkomensverklaring staat. Mag ik nu reageren op een goedkopere woning?

Ja, u kunt reageren op goedkopere woningen. Zorg - voordat u reageert op een woning - dat uw huidig inkomen juist is ingevuld in uw inschrijving. Wij kunnen de woning toewijzen op basis van het nieuwe, verlaagde inkomen. Wij vragen u wel aan te tonen dat uw inkomen lager is, bijvoorbeeld met een loonstrook. Het inkomen moet dan natuurlijk passen bij de woning waarop u reageert. 

Wanneer moet ik een inkomensverklaring opvragen bij de Belastingdienst?

Als u actief woningzoekende bent, adviseren wij u om de inkomensverklaring alvast aan te vragen. Online een inkomensverklaring opvragen doet u door in te loggen op de website van de Belastingdienst. U kunt deze dan direct uitprinten. Een inkomensverklaring kunt u ook telefonisch opvragen bij de Belastingdienst via 0800 - 05 43. Houd uw burgerservicenummer (BSN) en dat van de personen die met u meeverhuizen bij de hand. De Belastingdienst stuurt de inkomensverklaring binnen vijf dagen naar u op.

Let op: hebt u geen inkomensverklaring? Dan wijzen we u geen woning toe.

Geldt er een maximuminkomen bij een zware zorgindicatie?

Voor mensen met een zware zorgindicatie maakt de Wet een uitzondering. Hebt u een te hoog inkomen maar heeft één van de leden van uw huishouden intensieve zorg nodig? Dan bestaat de kans dat u tóch voor een sociale huurwoning in aanmerking komt.

Wat is een flexprijswoning?

Een flexprijswoning is een woning met een flexibele huurprijs. Wilt u als huurder van Triada verhuizen en bent u 55 jaar of ouder? Dan kunt u reageren op alle flexprijswoningen tot en met € 752,33 kale huur per maand. Ook als uw inkomen daarvoor eigenlijk te laag is. Wij verlagen in dat geval de huur van de woning waarop u hebt gereageerd naar € 633,25 per maand. Of naar € 678,66 per maand als uw huishouden uit drie of meer personen bestaat. 

Controleer of u in aanmerking komt bij Check flexprijskorting.

Flexprijs wordt soms ook flexhuur genoemd. De flexibiliteit betreft de prijs. Het huurcontract is gewoon voor onbepaalde tijd. 

Wat doen jullie met mijn reactie op een woning?

Elke woning heeft een uiterste reactiedatum. Na die datum kijken wij welke reacties er zijn binnengekomen. De persoon met de langste inschrijfduur krijgt de woning aangeboden. U krijgt alleen bericht als u dat bent. 

Ik heb op een woning gereageerd en wil nog wat wijzigen in mijn gegevens. Kan dat?

Ja, dat kan. U moet dan uw reactie verwijderen en opnieuw op de woning reageren. Zolang u op tijd reageert, maakt het niet uit of uw reactie als eerste of als laatste binnenkomt. Wij kijken naar inschrijfduur, niet naar reactiesnelheid.

Uitzondering: héél soms staat er bij een woning 'direct te huur'. Dan wijzen wij (voorlopig) toe aan de eerste die reageert. 

Kan ik op de website zien hoeveel mensen er op een woning hebben gereageerd?

Nee, dat is niet zichtbaar. Wel kunt u in uw MijnTriada-account zien op welke woningen u zelf hebt gereageerd.

Corona en een nieuwe woning huren

U kunt gewoon reageren op ons woningaanbod, ondanks de coronacrisis. 

Als u kandidaat bent voor een woning, maakt onze woonconsulent per e-mail en telefoon afspraken met u. U hoort welke documenten u moet u aanleveren en wanneer. U levert alles per e-mail of post aan. 

De sleutels van uw nieuwe woning hoeft u niet bij ons op te halen. Die leveren we veilig (ontsmet) en persoonlijk (op afstand of in de brievenbus) bij u af.