Regelen bij verhuizen

Bij een verhuizing komt veel kijken. Met de onderstaande vragen en antwoorden helpen wij u alvast een beetje op weg. 

Veel gevraagd over Regelen bij verhuizen

Hoe geef ik mijn eindstanden van water en energie door?

U kunt uw meterstanden online doorgeven aan uw water- en energieleveranciers. U kunt hiervoor ook formulieren aanvragen. Regel dit enkele weken voor uw verhuizing en bewaar de meterstanden totdat alles is afgerond.

Ik ben vergeten de meterstanden door te geven aan de energieleveranciers. Hebben jullie de beginstanden voor mij?

Onze opzichter heeft de meterstanden genoteerd. U kunt ze bij ons opvragen. 

Ik ga een woning huren bij Triada. Welke werkzaamheden voert Triada uit?

De werkzaamheden die Triada gaat doen in uw woning worden door de opzichter bepaald bij de eerste controle. Wilt u weten wat dat precies is, dan kunt u Triada bellen om dat na te vragen.

Wat merkt een vertrekkende huurder ervan als Triada de woning gaat verkopen?

Wanneer een huurder de huur opzegt, komt de opzichter van Triada de woning inspecteren. Is dat een woning die Triada wil verkopen? Dan zijn ook de verkoopcoördinator van Triada en de makelaar bij deze voorinspectie aanwezig.

Ik ga verhuizen. Kan ik een verhuisaanhangwagen van Triada lenen?

In verband met de coronamaatregelen lenen we tijdelijk geen aanhangers uit.

We snappen dat mensen in deze tijd graag klussen, maar in verband met de hygiëne lenen we voorlopig niets uit. Er zijn te weinig mensen op kantoor om de aanhangers te ontsmetten na gebruik.

Nu kan dit dus even niet:

Gaat u verhuizen vanuit of naar een huurwoning van Triada? Dan kunt u voor maximaal 3 dagen een verhuisaanhangwagen van ons lenen. De aanhangwagen moet tussen 08:00 uur en 09:00 uur worden opgehaald en teruggebracht. Voor de weekenden geldt: de verhuisaanhangwagen kan vrijdag tussen 08:00 uur en 09:00 uur worden opgehaald en moet maandag tussen 08:00 uur en 09:00 uur worden teruggebracht.

U moet in het bezit zijn van een witte kentekenplaat voor de aanhangwagen en een 7-polige stekker voor de verlichting. De afmetingen van de aanhangwagen zijn: lengte 2.50, hoogte 1.80 en breedte 1.35.

Bel ons voor reservering of stuur een e-mail naar kcp@triada.nl. Vermeld daarin uw naam, adres en voor welke periode u de aanhangwagen wilt reserveren.

Ik ga verhuizen, maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik spullen die ik ter overname wil aanbieden in de woning achterlaten?

Wanneer er geen nieuwe huurder is, kunt u geen zaken laten overnemen. Deze zaken moet u weghalen voordat u de sleutel inlevert. U levert de woning op zoals de opzichter van Triada met u heeft afgesproken. 

Doet u dit niet? Dan zal Triada hiervoor zorgen. U krijgt daarvoor van ons de rekening. U weet altijd vooraf hoeveel dit gaat kosten.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe snel is er een nieuwe huurder?

Na de controle adverteren wij de woning zo snel mogelijk op onze website. Helaas lukt het niet altijd om op tijd een nieuwe huurder te vinden. Wij laten het u weten als er een nieuwe huurder gevonden is zodat u afspraken kunt maken over overname van spullen.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

Spullen ter overname kunt u aanbieden aan de nieuwe huurder. Deze overname legt u vast op een overnameformulier. Deze formulieren krijgt u bij de bevestiging van uw huuropzegging. Een kopie van dit formulier moet voor de einddatum in het bezit zijn van Triada. De kosten verrekent u onderling. Wij bemoeien ons daar niet mee.

Ik heb mijn huur opgezegd. Wat moet ik allemaal regelen?

Denk bij een huuropzegging en verhuizing aan deze zaken:

  1. Laat uw huurwoning achter zoals afgesproken met de opzichter van Triada.
  2. Geef uw verhuizing door aan de gemeente.
  3. Ontvangt u huurtoeslag? Geef dan uw verhuizing door aan de Belastingdienst. De datum van verhuizing bij de gemeente is geldend. Huurtoeslag gaat per hele maand. 
  4. Noteer meterstanden van gas, water en elektra en geef deze door. 
  5. Regel op tijd uw inboedelverzekering. 
  6. Laat de milieupas van ROVA of Circulus achter op het aanrecht van de keuken.

Ik heb zelf geklust in mijn woning. Nu ga ik verhuizen. Krijg ik een vergoeding voor de aanpassing?

Zodra u de huur hebt opgezegd, maakt u met ons een afspraak voor controle van de woning. Op onze website kunt u deze afpraak zelf plannen bij de huuropzegging. Bij de controle vertelt de opzichter welke veranderingen u mag laten zitten en welke u moet weghalen. In sommige gevallen kunt u met de nieuwe huurder afspraken maken over overname.