Zelf klussen, kan dat?

Het ligt eraan:

Klein

Gaat het om iets kleins, waarvan u zelf de sporen weer kunt herstellen als u verhuist?
Gaat het bijvoorbeeld om een paar gewone schroefgaten in een gladde muur? Dan hoeft u niet te bellen. Maar denk wel even na voordat u in tegelwerk boort. Er kunnen leidingen achter de wandtegels zitten! Vraag het daarom bij twijfel altijd aan de opzichter. Wanneer u bijvoorbeeld de huur opzegt, moet u tegelwerk eigenlijk altijd weer herstellen. Soms kan dat plaatselijk. Onze opzichter beslist dat.

Groot

Of gaat het om méér dan een kleine aanpassing?
Wilt u iets maken dat 'vastzit' aan de woning en dat niet zonder schade weer verwijderd kan worden? Of wilt u iets maken in de tuin of aanbouwen aan of rond de woning? Doet u dan eerst een aanvraag voor woningverbetering. Dat kunt u doen op www.triada.nl. Zoek naar Woningverbetering.

Altijd eerst aanvragen

Woningaanpassingen die u altijd eerst bij Triada moet aanvragen.

Een aanvraag doen, en dan?

Onze opzichter beoordeelt uw aanvraag. Meestal maakt de opzichter daarvoor een afspraak met u in de woning. Daarna laten wij u weten of u de wijziging mag uitvoeren. De uitvoering is altijd voor uw eigen rekening. Na uitvoering controleert de opzichter de kwaliteit van de wijziging. Dat kan gevolgen hebben voor de afspraken rond verhuizing en overname.

Gevolgen

Bij uw aanvraag informeren wij u uitgebreid over de regeling rond zelf klussen en over de eventuele gevolgen van een aanpassing door uzelf. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als u verhuist? Mag u die aanpassing laten zitten of moet u de standaardvoorziening terugplaatsen?

Bij verhuizing

Sommige aanpassingen mag u bij verhuizing ter overname aanbieden. De aanpassing moet op dat moment minimaal van goede kwaliteit zijn. Dit beoordeelt de opzichter. Wat de nieuwe huurder wil overnemen, hoeft u niet te verwijderen.

Maak van uw huurwoning uw thuis

Maar ga nooit zomaar (groot) klussen zonder overleg met ons!

Wist u dat......

.... 'zelf klussen' officieel een 'Zelf Aangebrachte Voorziening' heet. Dat vinden wij een mond vol. Soms zegt iemand nog 'ZAV', maar dat vinden we weer wat kort. Daarom noemen we deze vorm van woningverbetering liever 'zelf klussen'.