Huur opzeggen

U kunt de huur via de post, per e-mail of telefonisch opzeggen. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is een maand.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Hoe zeg ik mijn huur op?

U kunt via deze website de huur opzeggen van uw woning of garage.

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

Bij hoge uitzondering kan een einddatum verzet worden. U moet hier een gegronde reden voor hebben. Neem daarvoor contact met ons op.

Ik heb een gedeeltelijke huuropzegging naar jullie opgestuurd. Hoe gaat het nu verder?

Wij maken geen nieuwe huurovereenkomst op. Dat is niet nodig. U ontvangt van ons wel een schriftelijke bevestiging van deze gedeeltelijke huuropzegging.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Een huuropzegging is definitief. U kunt er bij hoge uitzondering op terugkomen. Zijn er bijzondere omstandigheden? Bel dan zo snel mogelijk met ons.

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

U kunt via deze website de huur opzeggen van de woning of garage van een overleden familielid. Stuur ons een kopie van de overlijdensakte.

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is minimaal een maand. U kunt natuurlijk ook al eerder uw huur opzeggen. Dan hebt u meer tijd om de woning goed op te leveren en is de kans groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Die kan misschien spullen van u overnemen.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Zowel de huurder als de medehuurder die op de huurovereenkomst staat kunnen de huur opzeggen. Is er een medehuurder? Dan tekent u beide voor de opzegging. Bent u gemachtigd door de hoofdhuurder? Dan kunt ook u de huur opzeggen.

Krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

Wanneer u online uw huur opzegt, krijgt u direct een e-mail van ons met de bevestiging van uw huuropzegging. 

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Staat de huurovereenkomst op beide namen en hebt u een geregistreerd partnerschap of een duurzaam gemeenschappelijke huishouding van minstens twee jaar? Dan hebt u wettelijk gezien beiden recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u de gedeeltelijke huuropzegging aan ons doorgeeft.

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

Zegt u via deze website uw huur op? Dan ziet u vanzelf per wanneer dat kan. De opzegtermijn is een maand. De huur kan bijvoorbeeld eindigen op de 15e van de maand als u op de 15e van de maand ervoor de huur opzegt. De opzegdatum moet op een werkdag vallen (maandag tot en met vrijdag).

Wat gebeurt er als ik mijn garage heb opgezegd?

Wanneer u online de huur van uw garage opzegt, krijgt u direct per e-mail een bevestiging van uw huuropzegging. Kunt u de email niet vinden? Kijk dan eens in uw spam-postbus. De afzender is info@triada.nl. Onze opzichter haalt de sleutels uiterlijk op de einddatum bij u thuis op.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Bij een geregistreerd partnerschap hebt u wettelijk gezien beiden recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u de gedeektelijke huuropzegging aan ons doorgeeft.

Wij zijn getrouwd en gaan scheiden. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Door het huwelijk bent u beiden huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeente in de Basisregistratie Personen (BRP), is de echtscheiding een feit. Daarna kunt u een gedeeltelijke huuropzegging aan ons doorgeven. Komt u er samen al uit voordat de uitspraak van de rechter er is? Dan kunt u, of kan uw partner, de huur al eerder opzeggen.