Energiekosten

Energie besparen: wat kunt u ZELF doen?

Bij uw vaste lasten voor het wonen hebt u naast huur ook energiekosten. Die stijgen hard. Dat is een zorgelijk, want wonen moet betaalbaar blijven. Ook dáárom werkt Triada hard aan het energiezuiniger maken van woningen. Maar u kunt ook ZELF iets doen. 

Webinar: Om u daarbij te helpen organiseerden de gemeenten (Epe en Heerde)  samen met ons een webinar over energie besparen. Vol met tips. Dat webinar kunt u hier nog bekijken.

Energiecoach: Wilt u naar tips op maat? Dan is een afspraak met een energiecoach een goed idee. Zelfs als u een heel energiezuinige woning hebt, met bijvoorbeeld een elektrische warmtepomp:

Gratis bonnen: De gemeente Epe en Heerde hebben bonnen beschikbaar gesteld voor huurders. Daarmee kunt u gratis kleine energiebesparende spullen kopen. Zoals radiatorfolie, tochtstrips, enz. Daarmee kunt u echt al energie dus geld besparen.  

Energiedisplay/energiemonitor: De gemeente Epe heeft (najaar 2021) 150 gratis energiedisplays beschikbaar gesteld voor huurders in de gemeente. Hierop kunt u precies zien hoeveel energie u gebruikt. En dat helpt bij bewust besparen.

Slim wonen app: De gemeente Heerde heeft al haar inwoners gratis een app (voor mobiel) aangeboden waarmee zij hun energieverbruik kunnen zien. De app stimuleert besparen op energie. 

Video: We maakten samen een video over energie besparen: https://youtu.be/JzKlWq9kvH8

Energietoeslag van de gemeente: De gemeenten keren energietoeslagen uit. Mensen met een uitkering hebben die automatisch ontvangen. Hebt u die niet gehad, maar denkt u dat u wel in aanmerking komt? Kijk dan eens op de website van de gemeente: Epe, Heerde, Hattem.