Start bouw appartementen Van Meurshof in Heerde

Dinsdag 18 juni was de start van de bouw van de nieuwe woningen aan het Van Meurspark in Heerde. Dit is het eerste project dat onderdeel uitmaakt van het grotere centrumplan. Triada is samen met de gemeente Heerde en Van Wijnen trots dat ze sociale woningbouw realiseren op een A-locatie in Heerde.

Wethouder Stephan Nienhuis van de gemeente Heerde: “Een goede samenwerking met veel verschillende partijen heeft deze centrumontwikkeling mogelijk gemaakt.” Wethouder Wolbert Meijer: “Het heeft 8 jaar geduurd sinds de eerste plannen voor de ontwikkeling van het centrumplan er lagen. We zijn trots dat we vandaag de start van de bouw kunnen realiseren.”

Tot voor kort was dit terrein niet meer in gebruik. De oude gemeentewerf is gesloopt ten gunste van sociale woningbouw. Het project Van Meurshof heeft 2 subsidies ontvangen, van Steengoed benutten en Startbouwimpuls. 

Op de plek van de oude gemeentewerf komen naast 16 grondgebonden woningen, ook 22 moderne twee- en driekamerappartementen van Triada; zes tweekamerappartementen en 16 driekamerappartementen. Johan Wastenecker van Triada is blij met deze stap:

“We bouwen hier samen aan een plek voor mensen. De appartementen zijn voornamelijk bedoeld voor ouderen die vanuit eengezinswoningen verhuizen. Deze eengezinswoningen komen dan vrij voor startende gezinnen.” Nieuwbouw is in zijn ogen nodig om doorstroming te creëren. “Als je dat niet hebt, komt de hele verhuisstroom tot stilstand.”

De locatie van de oude gemeentewerf is één van de onderdelen van het totale plan voor het centrum. Van Wijnen is inmiddels begonnen met de start van de bouw. Henk Bakker, commercieel manager van Van Wijnen Harderwijk: “Naast de bouw van deze sociale huurappartementen ontwikkelen en bouwen we ook 16 koopwoningen aan het Van Meurshof. Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van Bovenkamp III. Ook daar zijn weer volop kansen voor betaalbaar wonen. Samen werken we aan een levendig en aantrekkelijk centrum in Heerde. Een plek waar mensen graag willen verblijven.”

De verwachte bouwtijd is in totaal zo’n anderhalf jaar.