HuurtoeslaggrensHebt u een woning gevonden die goed bij u past, maar vindt u de huur te hoog? Dan is het misschien mogelijk huurtoeslag aan te vragen. 

 
Kunt u huurtoeslag krijgen? 

De hoogte van de huurtoeslag is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk: de hoogte van de huur, uw totale gezinsinkomen, uw gezinssamenstelling, uw leeftijd en uw eventuele eigen vermogen.

 

Huurtoeslaggrens 

Om voor huurtoeslag in aanmerking te kunnen komen, moet de huur in ieder geval lager zijn dan € 699,48 per maand (vanaf 1 januari 2014). Maar er worden nog twee andere huurnormen gehanteerd, afhankelijk van uw gezinssamenstelling: 

- € 556,82 voor 1- en 2-persoonshuishoudens 
- € 596,75 voor 3- of meerpersoons-huishoudens 

Ligt de huur van de woning boven deze normen (en natuurlijk onder € 699,48) dan betaalt u in verhouding zelf meer huur. Een deel wordt dan namelijk niet (of minder) gesubsidieerd. 

 

Hoeveel huurtoeslag? 

Wilt u op een woning reageren waarvoor u huurtoeslag nodig hebt?Kijk dan eerst of u in aanmerking komt voor huurtoeslag en zo ja, hoeveel. Dan weet u waar u aan toe bent.Maak een proefberekening van de huurtoeslag op www.toeslagen.nl

 

Hebt u geen internet? Dan kunt u ook op ons kantoor terecht voor een proefberekening. 

 

Huurtoeslag aanvragen 

Als u eenmaal een huurovereenkomst hebt afgesloten, kunt u gemakkelijk huurtoeslag aanvragen op www.toeslagen.nl. Daar vindt u het aanvraag- en wijzigingsprogramma voor de huurtoeslag. Wilt u liever een papieren aanvraagformulier invullen? Bel dan de BelastingTelefoon: 0800-0543. 

 

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met één van onze woonconsulenten, telefoon (0578) 67 66 66. 

 
Lezen2
Huurwoningen
Koopwoningen
Omarming